Таня Боева е първата пенсионирана поп фолк певица. Името й влезе

...
Таня Боева е първата пенсионирана поп фолк певица. Името й влезе
Коментари Харесай

Коя е първата пенсионирана чалга звезда

Таня Боева е първата пенсионирана поп фолк певица. Името й влезе в актуализирания лист със звезди, които ще получават парични награди от Министерството на културата за приноса си в изкуството. Тя си заслужи мястото като лауреат и притежател на Първа премия и на статуетката в състезанието за млад реализатор на фестивала " Златният Орфей " през 1995-а. Притежава редица статуетки и награди и от фестивала " Пирин фолк ". Таня Боева влиза в музикалната история на България като изпълнителя с най-вече награди от другите жанрове у нас.

92 нови имена бяха препоръчани от инициативния комитет, откакто стана скандал, че част от наградените са били в първия лист от 65 музиканти, а други, които също са взели статуетки от най-големия ни естраден конгрес, са пропуснати. В новия лист са намерили място актьори и от други жанрове.

На седем от създателите е гласувана пожизнена премия от 700 лв. - оперната прима Дарина Такова, балерината и възпитател Красимира Колдамова, пианистката и възпитател Милена Моллова, кинорежисьора Огнян Сурдолов, националната певица Руска Стоименова, поетите Георги Константинов и Калин Донков. Останалите актьори, на които са присъдени държавни награди, ще ги получават в период от три години, а размерът е от 350 или 700 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР